Kies voor een heerlijke minicruise naar Hull

Bent u op zoek naar een leuke bestemming voor uw minicruise? Dan is het Engelse Hull (voluit: Kingston upon Hull) een wel heel ideale bestemming. Het ligt aan de rivieren de Hull en de Humber en heeft zo een direct verbinding met de Noordzee. Vanuit Nederland vaart de bekende rederij P&O Ferries vanuit Rotterdam rechtstreeks naar Hull en vanuit België kan men de overtocht maken vanuit Zeebrugge. De duur van de minicruise naar Hull bedraagt in de meeste gevallen drie dagen, waarvan er één dag in de stad Hull wordt doorgebracht. Op de reisdagen kan men aan boord van één van de luxe cruiseschepen genieten van een keur aan excellente faciliteiten.

Hoe ziet de minicruise eruit?

Wanneer u kiest voor een heerlijke minicruise naar Hull kunt u genieten van drie schitterende dagen waarop u onbekommerd kunt genieten van het leven aan boord en de gezelligheid van de Engelse stad Hull. De reis begint met het inchecken en inschepen in de haven van Rotterdam of Zeebrugge. In de avond worden de trossen losgegooid en kan de overtocht worden ingezet. 's Avonds kunt u tevens aanschuiven voor een smakelijk diner of een drankje nuttigen in de bar. Geniet van het live entertainment, pak een filmpje in de bioscoop of waag een gokje in het casino. Na een gezellige avond kunt u zich in uw comfortabele hut terugtrekken, om in de ochtend heerlijk verfrist te ontwaken. Neem een heerlijk ontbijt en stap daarna snel op de bus naar Hull. Hier heeft u vervolgens voldoende tijd om de Engelse havenstad te ontdekken, een museum te bezoeken of om gewoon lekker te winkelen. Natuurlijk staat aan het einde van de middag de bus weer klaar om u op te pikken. Ook op de tweede avond aan boord kunt u weer gebruikmaken van alle aanwezige faciliteiten. Nadat u voor de tweede nacht uw hut heeft opgezocht bereikt u in de vroege ochtend van de derde dag weer uw thuishaven. Uiteraard wordt u altijd teruggebracht naar dezelfde plaats als waar u bent opgestapt.

Wat is er te beleven in Hull?

Of u nu houdt van lekker winkelen of juist van struinen door pittoreske oude straatjes, in Hull kan het allemaal. Uw shoppershart zal zeker sneller gaan kloppen in onder andere het St. Stephen's shopping centre , het Princes Quay shopping centre en het Prospect shopping centre. Het Hull Maritime Museum is de juiste plek als u meer te weten wilt komen over de geschiedenis van de zeevaart en visserij in Hull en omgeving. Kunstliefhebbers kunnen terecht in de Ferens Art Gallery. Wilt u even lekker uitwaaien of anderszins genieten van de frisse buitenlucht? Dan zijn er natuurlijk altijd de Hull Corporation Pier en de Queen's Gardens. Verder is ook The Deep een zeer populaire attractie in de havenstad. In dit bijzondere gebouw is een enorm aquarium gevestigd dat plaats biedt aan vele verschillende onderwaterdieren, waaronder maar liefst zeven verschillende haaiensoorten.

Liever een 4-daagse minicruise in plaats van een 3-daagse? Ook dat is mogelijk

Na het lezen over al deze bezienswaardigheden in de Engelse havenstad Hull komt u misschien al snel tot de conclusie dat een 3-daagse minicruise voor u nog niet lang genoeg is. Kies dan eenvoudig voor een verlenging van uw reisduur. Hierbij kunt u zelf een extra overnachting in een hotel in Hull uitkiezen en aan uw minicruise toevoegen. Op deze manier heeft u nog meer tijd om te genieten van al het fraais dat Hull u te bieden heeft.