Een minicruise naar York: er even helemaal uit

Heeft u zin om er eens lekker op uit te gaan, maar kunt u nog wel wat inspiratie gebruiken voor zowel de bestemming als de manier waarop u er naartoe reist? Dan brengen we graag de minicruise naar York onder uw aandacht! Een boottocht naar deze prachtige, historische Engelse stad maken is een ontzettend ontspannende manier van reizen. Eenmaal aangekomen kunt u genieten van de rijke historie, de indrukwekkende oude panden en natuurlijk de Engelse manier van leven. Zowel vanuit Nederland als vanuit België is York goed te bereiken. Gedurende een paar dagen kunt u genieten van zowel de zee als de stad. Een prima combinatie dus om weer even lekker bij te tanken.

Prachtige oude gebouwen

De binnenstad van York wordt gekenmerkt door karakteristieke oude gebouwen, waarvan er veel uit de Middeleeuwen stammen. Ook de stadsmuur dateert uit deze tijd. De knusse straatjes, zoals de Shambles, zijn ideaal om te winkelen of te flaneren. Samen vormen ze een prachtig decor en zijn ze tevens een ideale plek voor het maken van selfies. Bent u geïnteresseerd in de historie en de vroegere bewoners van de stad? Neem dan zeker het Jorvik Viking Centre mee in uw planning. Liefhebbers van kunst kunnen in de York Art Gallery hun hart ophalen aan schitterende meesterwerken uit verschillende eeuwen. Tevens rijdt er in de stad een sightseeing bus rond waar u op verschillende plek kunt instappen en uitstappen. Wilt u in een korte tijd veel highlights van York zien, dan kan dit een goede optie voor u zijn. Een reis aan York is beslist niet compleet zonder een bezichtiging van de Minster, één van de grootste kathedralen van heel Europa. Ook het National Railway Museum is zeker de moeite van het bezoeken waard.

Per boot vanuit Nederland of België

Kiest u voor een minicruise naar York dan kunt u kiezen voor een 3-daagse trip. U kunt uw reis per luxe cruiseschip beginnen in Rotterdam of het Belgische Zeebrugge. De eerste dag begint met het inchecken in de vertrekhaven. Hierna gaat u boord van één van de schitterende schepen van de rederij P&O Ferries, die de overtocht verzorgt. 's-Avonds kunt u heerlijk dineren en ook zijn er tal van andere activiteiten beschikbaar. Beproef uw succes in het casino, vermaak u optimaal in de bioscoop of geniet van het live entertainment. Vroeg in de ochtend van de tweede dag meert u aan in de haven van Hull. Hier staat een bus klaar om u naar York te brengen. In deze mooie stad heeft u vervolgens ruim de tijd om lekker te winkelen, eten, drinken of de prachtige Middeleeuwse binnenstad te bezichtigen. Aan het einde van de middag brengt de bus u weer terug naar het schip. Wederom kunt u de hele avond genieten van al het moois aan boord. Na een tweede nacht in uw comfortabele en zeer complete hut komt u in de ochtend van de derde dag aan in thuishaven.

Een extra dagje in York doorbrengen

Wellicht is één dag in de stad York voor u nog niet voldoende. Daarom kunt u er ook voor kiezen uw minicruise naar York te verlengen. Dit kan heel eenvoudig door een hotelovernachting aan uw reis toe te voegen. Op deze manier kunt u nog langer genieten van de gezellige winkeltjes, knusse pubs en prachtige monumentale panden in de stad. Kiest u voor een 4-daagse minicruise naar York? Dan bent u geheel vrij in uw keuze voor een hotel of bed and breakfast die precies past bij uw wensen en voorkeuren.