Maak een Minicruise naar Londen

Londen is een fantastische stad, waar je als toerist zeker een keer geweest moet zijn. Een bijzondere én gemakkelijke manier om Londen te bezoeken is door een minicruise te boeken. Hoe werkt dit precies en waarom is een minicruise een goed idee?

Bezienswaardigheden in Londen

Londen is een echte wereldstad. Er is van alles te zien en te doen. Een paar bekende bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Big Ben, Buckingham Palace en de Tower Bridge. Ook kun je een ritje maken in de London Eye, een enorm reuzenrad. Veel mensen gaan daarnaast graag winkelen in Londen. Er zijn talloze winkelmogelijkheden, zoals in SoHo, Regent Street en Oxford Street. Als je gaat winkelen moet je ook zeker eens bij Harrods kijken. In de avond is er ook van alles te beleven in Londen. Er zijn theatervoorstellingen, musicals en concerten waar je naartoe kunt gaan. Londen heeft daarnaast veel gezellige restaurants, cafés en discotheken die ideaal zijn voor de liefhebbers van het nachtleven.

Minicruise naar Londen

Je kunt op verschillende manieren naar Londen reizen, zoals het vliegtuig, de trein, of de auto. Bij de trein en auto moet je door de speciale tunnel. Een andere mogelijkheid is om met de boot naar Londen te gaan. Dit kan met een minicruise. Tijdens een minicruise ben je een dag aan boord van een klein cruiseschip. Daarna kun je Londen bekijken en vervolgens vaar je weer terug.

Waarom kiezen voor een minicruise?

Het maken van een minicruise heeft verschillende voordelen. Eén daarvan is dat je even helemaal weg bent. Aan boord van een minicruise heb je echt het idee dat je op vakantie bent, en dat je helemaal niets hoeft of moet. Het kan ontzettend ontspannend zijn om te kijken naar de golven. Daarnaast kan het heel erg inspirerend werken. Ook is een minicruise doorgaans lekker kort en hoef je er dus niet heel lang voor vrij te vragen. Ook mensen met een drukke baan kunnen dit dus heel gemakkelijk gaan doen. En daarnaast kun je een waanzinnige boottocht dus combineren met een bezoek aan de wereldstad Londen.

Wat heb je aan boord?

Het is mogelijk om een eigen kamer (ook wel hut) te hebben aan boord. Ook zijn er mogelijkheden om te dineren. Afhankelijk van de minicruise is er soms ook een casino. Op het dek kun je kijken naar de omgeving of lekker in de zon zitten (indien het weer dit toelaat). Het is dus eigenlijk net zoals een echte cruise, alleen dan allemaal wat kleiner en korter.

Waar boek je een minicruise naar Londen?

Er zijn meerdere aanbieders van minicruises naar Londen. De meeste vertrekken vanuit Hoek van Holland of IJmuiden. Bekijk voordat je een minicruise naar Londen boekt ook goed wat er allemaal voor een mogelijkheden zijn. Hoeveel dagen wil je bijvoorbeeld in Londen zijn? En wil je behalve Londen ook nog een andere stad aandoen, zoals Newcastle. Daarna kun je kijken in welke periode je op reis wilt. Daarna is het gemakkelijker om een goed aanbod te vinden. Bekijk bij dit aanbod ook of het eten bij de prijs is inbegrepen, of dat je dit aan boord zelf moet betalen. Dit kan namelijk aan boord nog best prijzig zijn. Sommige mensen hebben hier geen moeite mee, dus dit is een keuze die je zelf moet maken.